آموزش اتصال به SQL Server با SSMS

آموزش اتصال به SQL Server با SSMS دارای اهمیت زیادی می باشد، این اهمیت از آنجا آغاز می شود که شما برای اعمال هر گونه تغییر در دیتابیس مربوط به سرور ویندوزی خود (چه سرور مجازی باشد چه سرور اختصاصی) باید از طریق ریموت به SQL Server دسترسی داشته باشید.
البته باید بیان کرد که برای اعمال همه تغییرات نیازی به این اتصال نیست اما طیف وسیعی از تنظیمات و تغییرات را باید از این طریق بر روی دیتابیس سرور خود انجام دهید. برای دسترسی به SQL Server شما نیاز به یک سری برنامه های کاربردی دارید که باید آنها را دریافت کنید تا بتوانید به ادامه سایر مراحل بپردازید. این نرم افزار عبارت است از Microsoft SQL Server Management Studio که نرم افزار های نام برده معمولا در قسمت Management Tools مربوط به SQL سرور موردنظر شما وجود دارد و شما می توانید آنها را از این طریق نصب کنید و یا در صورت عدم دسترسی آنها را دانلود کنید.
آموزش اتصال به SQL Server با SSMS
برای اتصال به دیتابیس SQL Server از نرم افزار SQL Server Management Studio استفاده می کنیم که این نرم افزار از دو حالت Windows Authentication یا SQL Server Authentication استفاده می کند. حالت Windows Authentication تایید اعتبار ویندوز است و نیازی به نام کاربری و رمز عبور نیست اما حالت SQL Server Authentication علاوه بر تایید اعتبار ویندوز، از نام کاربری و رمز عبور نیز جهت اتصال به دیتابیس استفاده می شود که می توان گفت حالت ایمن تری محسوب می شود.
اتصال به SQL Server با Windows Authentication
پس از نصب برنامه شما باید وارد آن شوید، پس از ورود به برنامه برای شما یک صفحه با عنوان Connect to Server باز می شود که شما می توانید اطلاعات خواسته شده را بر اساس توضیحات زیر به نرم افزار بدهید.
( توجه داشته باشید که بر روی سرور شما متصل شدن از طریق ریموت به صورت فعال باشد تا در حین اتصال به SQL دچار مشکل نشوید )
کادر اول که مربوط به Server Name می باشد، جهت دسترسی به نمونه پایه ای SQL سرور شما باید IP Server موردنظر خود را وارد کنید و در صورت تمایل به دسترسی SQL Server Local سیستم خود باید IP یا نام سیستم خود را وارد کنید.
گزینه دوم که Authentication می باشد ، دو گزینه آن به صورت کشویی است که عبارت اند از SQL Server Authentication و Windows Authentication که اولی برای اتصال به SQL سرور موردنظر می باشد و دومی برای SQL Server Local سیستم شما می باشد.
کادر بعدی که کادر مربوط به Login می باشد تنها در صورتی که Authentication را بر روی SQL Server Authentication گذاشته باشید نیاز است نام کاربری دیتابیس سرور خود را وارد کنید و در غیر اینصورت این کادر را خالی بگذارید.
در کادر بعدی که Password می باشد نیز اقدام به وارد کردن رمز مربوط به دیتابیس سرور خود کنید که این کادر هم مانند کادر قبلی تنها در صورتی که گزینه SQL Server Authentication را انتخاب کرده باشید نیاز به پر کردن دارد.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده گزینه Connect را انتخاب کنید تا مراحل اتصال به دیتابیس در صورت صحت اطلاعات انجام شود و سپس دیتابیسی که یوزر و پسورد آن را به برنامه داده اید را انتخاب کنید و به آن متصل شوید.
اتصال به SQL Server با SQL Server Authentication
در روش بالا از حالت Windows Authentication استفاده کردیم که حالت تایید اعتبار ویندوز است اما روش دیگری نیز وجود دارد که SQL Server Authentication نام دارد و در این روش از هر دو حالت تایید اعتبار ویندوز همراه با نام کاربری و رمز عبور جهت اتصال به دیتابیس SQL استفاده می شود و می توان گفت حالت امن تری محسوب می شود.
ابتدا بررسی کنید با اجرا نرم افزار SQL Server در سیستم خود، حالت SQL Server Authentication برای شما فعال است یا خیر؟ در صورت فعال بودن آن را انتخاب کرده و نام کاربری و رمز عبوری که در حین نصب SQL Server انتخاب کرده اید را وارد کنید. ام اگر این حالت را در حین نصب SQL Server روی ویندوز سرور انتخاب نکرده باشید جای نگرانی نیست زیرا امکان تغییر حالت authentication وجود دارد و اگر نیازمند امنیت بالاتری جهت اتصال هستید می توانید مراحل زیر را دنبال کنید.
پس از اینکه به SQL Server Management Studio و دیتابیس سرور متصل شدید بر روی نام دیتابیس کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
در پنجره جدید از پنل سمت چپ بر روی گزینه Security کلیک کرده و سپس از بخش Server Authentication حالت SQL Server and Windows Authentication mode را انتخاب کرده و بر روی OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود.
در نهایت بر روی نام دیتابیس کلیک راست کرده و سرویس را Restart کنید.
حال باید کاربر سرور جهت اتصال به دیتابیس را تعریف کنیم. به همین منظور بر روی دایرکتوری Security و Logins کلیک کرده و با کلیک راست روی sa گزینه Properties را انتخاب کنید.
از پنل سمت چپ General را انتخاب و در کادر های Login name و Password نام کاربری و رمز عبور دلخواه خود را وارد کنید.
به بخش Status رفته و گزینه Login را روی حالت Enabled قرار دهید و در نهایت با کلیک روی OK اطلاعات را ذخیره کنید.
از این پس شما می توانید علاوه بر حالت Windows Authentication از حالت SQL Server Authentication جهت اتصال به دیتابیس ویندوز سرور خود استفاده کنید.
در اینجا به پایان آموزش اتصال به SQL Server با SSMS رسیدیم و امیدواریم که این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر درباره این مطلب سوالی دارید می توانید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.
بسیار بسیار …. بسیار از همه شما متشکرم
بر اساس راهنمایی شما توانستم اتصال با اس کیو سزور را انجام بدهم
خداوند به شماها جزای خیر دهد